Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!

Chleb żytnio-pszenny z wypiekacza…

Postanowiłam upiec chleb w wypiekaczu…Mam Zelmera…

Oto przepis na chleb żytnio – pszenny: 300ml letniej wody 3 łyżki oliwy lub innego tłuszczu 300 g mąki żytniej 200 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży garść siemienia lnianego garść kminku do posypania…

Po kolei wkładamy wszystkie produkty…czyli najpierw oliwę, wodę…potem mąki, ziarna i na koniec drożdże…Uruchamiamy maszynę i po około 3 godzinach mamy gotowy chlebuś…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Comments

  1. 3 godziny? Od dłuższego czasu przyglądam się temu urządzeniu, że wkłada się produkty i on sam robi… to takie niezwykłe dla mnie. Wygląda pięknie :) Miłego dnia :)

  2. Przede wszystkim jest zdrowy…nie ma w nim żadnych polepszaczy czy innych udziwnień jakich dodają piekarze…Dla mnie też to było niezwykłe… (b)…Pozdrawiam:)

  3. Niestety, nie mam takiego wypiekacza, a bardzo by się przydał.
    Serdecznie pozdrawiam.

  4. Mniamuśny….
    Pozdrawiam bardzo cieplutko:-)

  5. ciekawa sprawa ponoć samorobny chleb jest nieporównywalny

  6. Nie ma to jak własny domowy chleb, moj Teściu piecze przepyszne chleby, na domowym zakwasie,
    pozdrawiam i zapraszam do mnie , na blog :)

  7. Taka maszyna to świetna rzecz.
    Też piekę chleb ale nie w taki urządzeniu tylko w piecu. Ten od piekarza jest niejadalny.
    Pozdrawiam:)

  8. Masz rację…jest dziwny w smaku…Pozdrawiam:)

  9. Najważniejsze, że jest zdrowy, bez żadnych „ulepszaczy”. Pozdrawiam.

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

*