This page is hosted for free by cba.pl, if you are owner of this page, you can remove this message and gain access to many additional features by upgrading your hosting to PRO or VIP for just 5.83 PLN.
Do you want to support owner of this site? Click here and donate to his account some amount, he will be able to use it to pay for any of our services, including removing this ad.
Strony WWWSerwery VPSDomenyHostingDarmowy Hosting CBA.pl

Chleb żytnio-pszenny z wypiekacza…

Postanowiłam upiec chleb w wypiekaczu…Mam Zelmera…

Oto przepis na chleb żytnio – pszenny: 300ml letniej wody 3 łyżki oliwy lub innego tłuszczu 300 g mąki żytniej 200 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży garść siemienia lnianego garść kminku do posypania…

Po kolei wkładamy wszystkie produkty…czyli najpierw oliwę, wodę…potem mąki, ziarna i na koniec drożdże…Uruchamiamy maszynę i po około 3 godzinach mamy gotowy chlebuś…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Comments

  1. 3 godziny? Od dłuższego czasu przyglądam się temu urządzeniu, że wkłada się produkty i on sam robi… to takie niezwykłe dla mnie. Wygląda pięknie :) Miłego dnia :)

  2. Przede wszystkim jest zdrowy…nie ma w nim żadnych polepszaczy czy innych udziwnień jakich dodają piekarze…Dla mnie też to było niezwykłe… (b)…Pozdrawiam:)

  3. Niestety, nie mam takiego wypiekacza, a bardzo by się przydał.
    Serdecznie pozdrawiam.

  4. Mniamuśny….
    Pozdrawiam bardzo cieplutko:-)

  5. ciekawa sprawa ponoć samorobny chleb jest nieporównywalny

  6. Nie ma to jak własny domowy chleb, moj Teściu piecze przepyszne chleby, na domowym zakwasie,
    pozdrawiam i zapraszam do mnie , na blog :)

  7. Taka maszyna to świetna rzecz.
    Też piekę chleb ale nie w taki urządzeniu tylko w piecu. Ten od piekarza jest niejadalny.
    Pozdrawiam:)

  8. Masz rację…jest dziwny w smaku…Pozdrawiam:)

  9. Najważniejsze, że jest zdrowy, bez żadnych „ulepszaczy”. Pozdrawiam.

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

*