Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!

Remigiusz Rączka w Złotym Potoku.

Będąc na Święcie Pstrąga w Złotym Potoku. Gościem wieczoru tego święta był znakomity śląski kucharz Remigiusz Rączka. Mieliśmy okazję zobaczyć go na żywo. Przyrządzał ” rybny ” bigos. 
Do  Złotego Potoku Remigiusz Rączka przyjechał z młodszym synem. To on mu pomagał we wszelkich przygotowaniach. Podał również przepis na ten bigos ” rybny „. Przyrządza się go podobnie jak normalny bigos, tylko, że zamiast mięsa jest ryba. Ten ” rybny ” bigos ma ciekawy smak. Jeszcze nie przyrządzałam go w domu, ale muszę wypróbować przepis Remigiusza Rączki. 




Bigos ten robi się z dwóch rodzajów kapusty czyli włoskiej i kapusty kiszonej. Dwóch rodzajów ryby: Dorsza i Pstrąga, tą drugą można zastąpić innym rodzajem ryby. 




Przyglądając się temu co robi Remigiusz Rączka, zauważyliśmy, że nie używa on wszelkiego rodzaju weget tylko sól i pieprz. A za panierkę do ryb posłużyła mu mąka z odrobiną papryki, pieprzu oraz soli. 
Mnóstwo ludzi czekało na przyrządzoną przez niego potrawę. Przyznam szczerze takiego ” bigosu ” to my jeszcze nie jedliśmy. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

  1. Wyobrażam sobie jaka to była pychota:-))
    Fajnie te zdjęcia umieściłaś w takich ramkach w kształcie jajka – bardzo pomysłowo.
    Pozdrawiam serdecznie.

  2. Ciekawy przepis:Bigos rybny. Przypuszczam, że danie było pyszne.
    Pozdrawiam:)*

  3. lubię takie pokazy kulinarne:)

  4. Witam.
    Lubię pokazy kulinarne, a i pstrągi lubię…
    Bigosy rybnego nie jadłem i pierwszy raz o nim słyszę.
    Pozdrawiam serdecznie.
    Michał

  5. Oj była.
    To taki typ szablonu z okrągłymi ramkami.
    Cieszę się,że podobają się .
    Pozdrawiam:)

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

*