This page is hosted for free by cba.pl, if you are owner of this page, you can remove this message and gain access to many additional features by upgrading your hosting to PRO or VIP for just 5.83 PLN.
Do you want to support owner of this site? Click here and donate to his account some amount, he will be able to use it to pay for any of our services, including removing this ad.
Strony WWWSerwery VPSDomenyHostingDarmowy Hosting CBA.pl

Chleby ze Staszowa.

Spacerując między straganami, zauważyliśmy stoisko z różnym pieczywem. Porozkładano na nim chleby, bułki, chałki czy maślane rogale. Z tyłu za nimi ułożono drożdżówki, a w środku smakowicie wyglądające  baby. Wypieki te przywieźli miejscowi piekarze. Ich produkty są pozbawione wszelkich chemicznych dodatków. Takim dodatkiem jest słód jęczmienny, a są i jeszcze inne. 

 Stoisko składało się nie tylko z chlebów czy drożdżówek, ale również z innych płodów rolnych np. dyni czy patisonów zaś za nimi stały słoiki z kiszonymi ogórkami, a nawet garnek do ich ukiszenia.Te smakowitości zostały pięknie ułożone na stoisku. 

Te piekarnicze wyroby można było również kupić. Na widok maślanych rogali zgłodnieliśmy. Ruszyliśmy na poszukiwanie jakiegoś jedzonka. 

Ach jak smakowicie wyglądały te chrupiące bułeczki.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Comments

  1. Prawdziwy chleb trzeba dziś cenić!pozdrawiam

  2. Ale czy były takie pyszne na jakie wyglądały? Staszów niedaleko od Opatowa a ten od Sadowia, rodzinne strony mojej mamy!
    j

  3. Niestety, wolno mi jeść tylko chleb z indeksem glikemicznym, nie mogę jeść pszennego chleba. O bułkach i innych smacznych wypiekach mogę zapomnieć.
    Miłej niedzieli.

  4. Pysznie wyglądają staszowskie wypieki.
    Uwielbiam zapach świeżego chleba.
    A skórka? to prawdziwe pyszności.
    Pozdrawiam serdecznie:)*

  5. Kiedy patrzę na zdjęcia to niemal czuję zapach świeżo pieczonego chleba … mniam

  6. Bardzo smakowity i apetyczny post i snujacy się zapach świezego chlebka serdecznie pozdrawiam

  7. Sami mieliśmy ochotę schrupać te chleby.
    Serdecznie pozdrawiam:)

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

*